Kanaløerne

Højdepunkter

  • Oplev Jersey's smukke natur og kyster
  • Gode stier for vandrere og cykelister 
  • Masser af solskinstimer 
  • Udforsk historien om den tyske besættelse
  • Selve øen og det omkringliggende hav er et sandt paradis for "foodies"

Kanaløerne ligger i Den Engelske Kanal, blot 25 kilometer ud for Normandiets kyst i Frankrig.
Jersey og Guernsey er de to største øer i gruppen. Af omliggende øer finder man Sark, Alderney, Herm, Jethou og Lihou.
Kanaløerne er lave klippeøer med indskårne, stejle kyster og mange skær. Her er kystklima med meget milde vintre.

Jersey - Kanaløernes perle

Jersey er perlen i den engelske kanal. Med kun 25 km fra Normandiets kyst og 130 km syd for den engelske kyst kan Jersey, som den sydligste af de britiske øer, prale med de fleste årlige solskinstimer overalt i Storbritannien. Det giver også masser af varierede landskaber, hvor man kan nyde solens gyldne stråler: skovklædte dale, klippestier med frodigt blomstervæld, klippevægge og brede sandstrande. Snør dine vandresko og gå langs granitklipperne og se bølgerne skylle ind over de klippefyldte kyster. Inde på øen danner de små markstykker i alle farver næsten et stykke patchwork. Allerede fra marts og til hen i oktober blomstrer og spirer det overalt.

Den store forskel på ebbe og flod gør, at småskibene enten må ankres op i lukkede havnebassiner eller på en slags bedding på havnebassinets bund.

Nyd naturen 

Cyklister og vandrere elsker Jersey. Der er stejle bakker, som får lårene på arbejde og et helt netværk af grønne stier, hvor fodgængere og cyklister kan komme helt ud i naturen. Oplev de skovklædte dale med traditionelle bondegårde bygget i den specielle næsten rosa Jersey granitsten og kig ind over hegnet og sig hej til den legendariske Jersey ko, eller tag langs kyststien og nyd udsigten over kilometervis af strålende blåt hav. Selv på øens hovedveje er hastighedsgrænsen 40 km / t, så alt foregår nærmest i slow motion.

Jersey har mange fine restauranter og har altid tiltrukket sig ”foodies”. Selve øen og det omgivende hav er også et ægte spisekammer, hvor de lokale restauranter henter inspiration til spisekortet.

Udforsk historien om den tyske besættelse

Kanaløerne var det eneste område af De Britiske Øer, der blev okkuperet af tyskerne under 2. verdenskrig. Overalt på øen findes der betonbunkere og vagttårne, og tyskerne byggede, ved hjælp af slave arbejdere, et mere end 1 km langt tunnel system, som idag er et museum helt i topklasse, der bringer en tilbage til tiden hvor de lokale levede under tysk kommando under 2. verdenskrig. Radioer blev konfiskeret, der var udgangsforbud og mad var en mangelvare.

 

Søgeresultater
Tilmeld nyhedsmail

Gå ikke glip af spændende rejsetilbud og masser af inspiration

Tilmeld dig vores nyhedsmail og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken