Estland 

Højdepunkter

  • Baltisk land med lav befolkningstæthed 
  • Charmerende lavland med store vådområder, søer, moser og vandløb
  • Meget store og varierede skovarealer 
  • et rigt dyreliv, der dækker over bl.a. brune bjørne, ulve, losser, konhjorte, elge, rensdyr, dådyr, m.v. 
  • En meget charmerende hovedstad, der byder på masser af historie

Estland er den nordligste og det mindste af de tre baltiske lande; Estland, Letland og Litauen. Landets areal er på godt 45.000 km2, og er dermed lidt større end Danmark, men befolkningstallet er blot på ca. 1,5 mio. mennesker, heraf er ca. 65% estere og 30% slavisktalende (russere, hviderussere og ukrainere). Estland har været selvstændigt siden 1991.

De historiske, kulturelle og sproglige bånd er særligt tætte med Finland og rent sprogligt ligner estisk og finsk en helt del hinanden, så estere og finner kan sagtens forstå hinanden.

Oplev det charmerende estiske lavland og et rigt dyreliv

Langt størstedelen af det estiske landskab består af lavland med store vådområder, søer, moser og vandløb. Det højeste punkt Suur Munamägi mod sydøst er dog 318 m.o.h. De vestvendte kyster er forholdsvis flade og sumpede, mens nordkysten er præget af høje sandstens- og kalkklinter. Es, især øst for Kohtla-Järve.

Estland ligger i det tempererede løvskovsbælte tæt ved grænsen til nåleskovsbæltet og tajgaen og har meget store og varierede skovarealer. Det rige dyreliv omfatter både løvskovens og tajgaens arter med bl.a. tjur, urfugle, flyveegern, mår, bæver, sneharer, dådyr, kronhjorte, elge, rensdyr og skønsmæssigt 2000 losser, 600 ulve og 800 brune bjørne. Vildsvinebestanden er så stor, at bønderne mange steder må sætte beskyttelseshegn omkring kartoffelmarkerne. De mange og næringsrige vådområder er basis for en rig bestand af svømme- og vadefugle; bl.a. har Estland mange storke.

Tallinn - Estlands eventyrlige hovedstad  

Tallinn ligger på landets nordkyst ud til Den Finske Bugt. Byen byder på eventyrlig charme - ikke blot med sin myte om, at Dannebrog faldt ned fra himlen under slaget ved Lyndanisse og ændrede slagets gang, men også med sine mange smukke bygninger, parker og gader. I den gamle bydel ses tydeligt, at Tallinn er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer med sine brostensbelagte gader, middelaldermur og høje spir på tårnene.
Byen kom på UNESCO's Verdensarvsliste i 1997. 

Tag på opdagelse tilbage i tiden eller nyd et koldt glas i solen på en af byens mange små yndige caféer. Er du til aktiv ferie findes mange skønne cykel- og gåruter i byens smalle og farverige gader og i de grønne eventyrlige parker.

 

Søgeresultater
Tilmeld nyhedsmail

Gå ikke glip af spændende rejsetilbud og masser af inspiration

Tilmeld dig vores nyhedsmail og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken