Vikingernes kontrastfyldte vulkanø

Højdepunkter

  • Oplev spektakulær natur med vulkaner, varme kilder, gejsere og vandfald
  • Aktiv ferie med unikke og kontrastfyldte naturoplevelser
  • En drømmedestination for fugleinteresserede
  • Oplev havets rige dyreliv omkring Island med sine mange hvaler 

Hvad end man er til oplevelser på land eller til vands, byder Island på det hele!

Masser af uberørt natur i Europas tyndest befolkede land

Island er Europas tyndest befolkede land med sine kun 3 indbyggere pr. km², og to tredjedele af befolkningen finder man i landets hovedstad, Reykjavik sammen med byens omkringliggende områder. Island består derfor masser af uberørte naturområder, som bare venter på at blive udforsket.

Vikingernes vulkanø  

Vikingerne kom til Island i år 874, og de første vikinger bosatte sig særligt i områderne mod sydvest og vest. Det er også her man finder hovedstaden, Reykjavik.

Da vikingerne bosatte sig på Island var klimaet betydeligt mildere end det er i dag, og omkring 25% af landet var dækket af skov. De gode landbrugsområder og rigt fiskeri sikrede et godt eksistensgrundlag for vikingerne, som bragte nyt liv til landet. Med sig medbragte de deres husdyr; får, geder, grise, kvæg, hunde og katte, for ikke at nævne den islandske hest, der anderkendes for at være den reneste hesterace i verden, hvilket skyldes, at der angiveligt ikke skulle være importeret heste til landet siden år 982. 

Island er desuden et paradis for fugleinteresserede - og her kan man bl.a. opleve søpapegøjen, der også kaldes en lunde.

Havet omkring Island byder på et spændende dyreliv. Her kan opleves spækhuggere, pukkelhvaler, vågehvaler, delfiner, marsvin og hvis man er heldig også blåhvaler.

Et paradis for naturelskere med masser af aktivitetsmuligheder

I dag er kun cirka 1% af Island dækket af skov, og landet rummer mange naturtyper og landskabelige variationer. Oplev de mange naturkontraster, der omfatter både vulkaner, gejsere, varme kilder og laguner, vandfald og meget andet. Island byder i høj grad på naturoplevelser ud over det sædvanelige.

En rejse til naturskønne Island byder på et væld af aktiviteter. Her er der mulighed for at bade i varme kilder, bestige en vulkan, tage på vandreture, køre på snescooter, køre ATV, tage på river rafting, opleve hvalsafari, besøge en grotte, opleve en istunnel, den blå lagune og muligheden for at opleve det betagende nordlys og meget mere. 

 

Søgeresultater
Tilmeld nyhedsmail

Gå ikke glip af spændende rejsetilbud og masser af inspiration

Tilmeld dig vores nyhedsmail og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken