VÆLG AFREJSEDATO -
DAGES OPHOLD -
RING FOR PRIS -
Ring for bestilling (+45) 56 36 25 45

På eventyr i svensk Lapland

Drømmer du om at opleve den smukke og uberørte svenske vildmark med ture på hundeslæde og snescooter? At besøge det fantastiske verdensberømte ishotel, og ikke mindst have store chancer for at opleve det betagende nordlys?
Så er denne rejse det ideelle valg.

Højdepunkter

 • Uforglemmelige naturscenerier
 • Safari med hundeslæde og snescooter
 • Besøg hos samerne og deres rensdyr
 • Oplev nordlys – med lidt held

Det bedste af den arktiske verden

Svensk Lapland er et af kun 7 steder i verden, hvor man kan opleve de arktiske egne. Svensk Lapland byder på spændende oplevelser, som det er svært at finde andre steder i Sverige, Europa og sågar hele verden. Denne region er hjemsted for kendte unikke attraktioner, som f.eks. det unikke og meget smukke Icehotel, som bl.a. opleves på denne rejse.

– hundeslædesafari, nordlys og kultur

Tag med på rensdyrsafari og snescootertur gennem storslåede landskaber, mød samerne og oplev deres kultur og prøv isfiskeri – en fredelig oplevelse, der kræver lidt tålmodighed, men giver tid til at betragte de flotte omgivelser.

Mulighed for at opleve det magiske nordlys

Og hvem drømmer ikke om at opleve nordlys – langt ude i skoven en kold vinternat i et arktisk landskab? – et imponerende lysspil, der bevæger sig over himlen. En fortryllende oplevelse, som man med lidt held kan opleve her.

Undslip verdens travlhed og tag med på eventyr i det svenske Lapland.

 

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse til Kiruna og besøg på Ishotel
Der er afgang fra København/Billund, og efter flyskift i Stockholm lander I i nord for Polarcirklen, i Kiruna lufthavn, hvor I bliver modtaget i lufthavnen. Herfra køres til det verdensberømte Icehotel beliggende i landsbyen Jukkasjärvi 17 km fra Kiruna.  Ishotellet er det ældste i verden og blev første gang opført i 1990. Det bliver genopbygget hvert efter år, bl.a. af isskulptører fra hele verden. Om foråret smelter hotellet og vandet løber ud i Torneelven. Hotellet har dog også en ”varm afdeling”, som ikke skal genopføres hvert år.
Efter det spændende besøg på ishotellet køres ca. 1½ time til det hyggelige Lapland Guesthouse, hvor en dejlig middag og evt. en tur i saunaen venter.

Dag 2: Snescooter og rensdyr – et ren(t) eventyr og måske nordlys
Rensdyr er og har altid været en stor del af det traditionelle samiske liv og på denne rensdyrsafari  kommer man helt tæt på disse fantastiske og mytiske dyr, og oplever også en del af samernes liv og århundredgamle traditioner. Fra kroen køres ud i den fantastiske natur på snescooter og rejsen gennem det smukke og storslåede landskab byder på mange muligheder for at stoppe og tage billeder og nyde de helt uberørte omgivelser. Fremme hos samerne serveres frokost udendørs i selskab med rensdyrene. Selvfølgelig bliver kaffen brygget over åben ild i det fri. Vær forberedt på et hyggeligt eventyr ud over det sædvanlige. Og glem ikke at få ladt kameraet!

Efter middag på kroen køres atter ud i det betagende landskab. Alle bør på et eller andet tidspunkt i deres liv opleve et nordlys, og der findes ikke mange bedre steder at gøre det end langt ude i skoven en kold vinternat i et arktisk landskab?

Når solens stråling reagerer med vores atmosfære, opstår der et fantastisk lysspil over himlen. Selvom vi nu ved, hvad der forårsager nordlyset, er det stadig gådefuldt og ikke fuldt ud forstået, hvordan det interagerer med jordens magnetfelt. Det er simpelthen en fortryllende oplevelse at se lyset spille over nattehimlen, det er umuligt ikke at stoppe og føle sig ydmyget af naturens kræfter. Det er umuligt at forudsige, hvornår nordlyset vise, men i dette arktiske landskab er der de absolut bedste muligheder for at opleve magien tæt på. Uanset om nordlyset venligst viser sig i sin pragt eller ej, er der få naturoplevelser, der får os til at føle os så tæt på naturen som denne.

Dag 3: Isfiskeri
Efter et solidt morgenmåltid køres til en nærliggende sø. Forestil dig at gå ud på midten af ​​en sø og sætte dig ned i det frosne landskab. Dette er præcis, hvad du gør, når du isfisker. Vi går ud på søen, borer et hul og betragter verden nedenunder. Mens du venter på at fisken bider, bliver der lavet lejr og bål til kaffe og frokost.

Isfiskeri er virkelig en fredelig oplevelse, det kræver lidt tålmodighed, men giver dig også tid til at betragte de flotte omgivelser. En perfekt aktivitet hvor man virkelig undslipper verdens travlhed og lige pludselig kan det blive ret spændende når man føler bevægelse i stangen.

Tilbage på kroen er det skønt med en tur i saunaen efter en dag på isen. Forhåbentlig står middagen på friskfanget fisk, mens dagens oplevelser deles omkring middagsbordet.

Dag 4: På tur med hundeslæde
En tur med hundeslæde er et minde for livet og et uforglemmeligt eventyr med de firbenede nye venner gennem det smukke Lapland. Efter morgenmad køres det lokale center, hvor slædehundene holder til.  . Ved kennelen venter de ivrige hunde og bjæffer højlydt klar til eventyr. Når slæden er fastspændt, bliver hundene straks tavse og er helt fokuserede på opgaven, og snart kører du over frosne moser ud i skoven, som er dækket af et tykt snetæppe, hvor iskrystallerne glitrer i solskinnet.

Du kører gennem det smukke vinterlandskab bag de flotte huskies. Der høres ingen lyd - undtagen slædemedernes gliden mod sneen og hundenes og din egen vejrtrækning. At rejse i stilhed med en hundeslæde kan ikke beskrives fuldt ud med ord - det skal opleves. Det er en utrolig fredelig følelse at være i naturen og følge hundenes hurtige rytme over sneen. Vi samarbejder med erfarne husky guider, der arbejder i lille skala med omhu for både deres hunde og landskabet. Undervejs spises frokost i en lille hytte beliggende i skoven og ned til en sø.

Tilbage ved kennelen er det tid til at tage afsked med hundene, hvorpå der køres tilbage til kroen, hvor man kan tage en tur i enten sauna eller jacuzzi inden middagen venter.

Dag 5: Afrejse fra Kiruna.
Der er god tid til at nyde morgenmaden i fred og ro inden der køres til lufthavnen i Kiruna. Flyet til Stockholm og efter flyskift videre til København/Billund.

Ingen priser oprettet

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København/Billund – Kiruna t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Guidet rundvisning på ishotellet
 • Transfers Kiruna – Lapland Guesthouse t/r
 • 4 nætters ophold på Lapland Guesthouse i delt dobbeltværelse med helpension
 • Guidede udflugter som beskrevet i dagsprogram

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkepenge 
 • Drikkevarer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Mere

Husk at læse alt igennem, så der ikke kommer nogle overraskelser inden du skal afsted.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Tina Jeppesen

Telefon: 63211029

Tilmeld nyhedsmail

Gå ikke glip af spændende rejsetilbud og masser af inspiration

Tilmeld dig vores nyhedsmail og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken