« Tilbage

Gotland

Gotland er Sveriges største ø beliggende cirka 90 km. øst fra fastlandet. Gotland har et meget behageligt klima med mange solskinstimer, en smuk natur og en lang og spændende historie. Sveriges største ø er beliggende tre timers sejlads fra Oskarshamn i Småland og godt det samme fra Nynäshamn lidt syd for Stockholm og er en meget populær ferieø for svenskerne. Ikke mange danskere eller tyskere finder vej til Gotland, og når man kører ud ad færgen i Visby bemærker man, at de fleste biler har svensk nummerplade, så selv om øens befolkning på 57.000 indbyggere er i klart mindretal om sommeren, er det stadig langt overvejende svensk, der tales på øen.

Gotlands natur: Gotland med sine store smukke fyrreskove, blomstrende vejkanter, spændende kyster er 124 km lang og 45 km på sit bredeste sted, i alt ca. 3000 km2 stor og dermed på størrelse med Fyn. Øen tæller ca. 57.000 fastboende indbyggere. Ca. 40% af Gotland er dækket af skov, og øen kan prale med over 70 naturreservater, hvoraf det ene "Gotlandskusten" omfatter kysten hele vejen rundt i en bredde på 100-300 meter fra havet.

Gotlands undergrund blev skabt for omkring 430 millioner år og er dannet af et tykt lag kalksten. Langs kysterne kan man finde både store og små fossile dyr, og på grund af den kalkrige undergrund har øen en fantastisk blomsterrigdom. Faktisk kan man her finde mere end 500 forskellige arter af vildtvoksende blomster heriblandt mange orkideer. Langs de mange små asfalt- og grusveje er der et overdådigt hav af forskellige blomster og græsser, som naturligvis veksler afhængig af årstid. Og det rige blomsterlive tiltrækker også mange forskellige sommerfugle, bier og insekter.

Visby: Visby er den eneste lidt større by på Gotland, og den gamle bydel er kendt for sine små krogede middelaldergader med lave teglstensbeklædte byhuse, de mange kirker og så naturligvis den imponerende 3,4 km lange bymur, som har sat byen på UNESCO's liste over verdensarv. Besøg også Gotlands Museum Fornsalen, som fortæller om øens spændende og dramatiske historie. Museet viser også dele af den 85 kg tunge sølvskat, som blev fundet på Gotland i 1999.

 

Tilmeld nyhedsmail

Gå ikke glip af spændende rejsetilbud og masser af inspiration

Tilmeld dig vores nyhedsmail og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken