« Tilbage

Fårö

I den lille færgeby Fårösund på nordspidsen af Gotland kan man tage den gratis bilfærge, som sejler i pendulfart mellem Gotland og Fårö, en sejltur på 5-10 minutter. Fårö har en mere barsk natur end Gotland - stenede kyster med raukar flere steder (men også rigtig gode badestrande med sand), et slettelignende landskab hvor den kalkrige undergrund stikker op og giver grobund for vilde blomster, og langs kysterne - især ved Hammars - smukke fyrreskove med krogede træer. Hammars på Fårös sydøstkyst var i øvrigt dér, Ingmar Bergman slog sig ned i 60erne og boede i over 40 år.

Langhammars raukar på Fårö: Langhammars på norsiden af Fårö er Gotlands mest kendte og smukkeste raukområde. Gotland er bygget af og på kalk for omkring 400 millioner år siden, og raukarne er stenstøtter af kalksten, som stadig står tilbage, efter at havet i årtusinder har gnavet sig ind på kysten.

Raukarne på Digerhuvud: I det omkring 3,5 km lange Digerhuvud Naturreservat - ikke langt fra Langhammars - finder man Sveriges største sammenhængende raukområde.

Tilmeld nyhedsmail

Gå ikke glip af spændende rejsetilbud og masser af inspiration

Tilmeld dig vores nyhedsmail og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken