VÆLG AFREJSEDATO
DAGES OPHOLD 5 DAGE
PRIS 9.995,- Kr.

Oplev magiske Gotland

5 fantastiske dage på sølvskattenes ø!

Afrejse den 7. juni og 1. september 2021

Højdepunkter

 • En vaskeægte vandreferie
 • Oplev den historiske gamle middelalderby, Visby
 • Vandring i naturskønne omgivelser
 • Besøg på den specielle ø, Fårö
 • Smukke sandstrande

5 dage fra 9.995,- Kr.

Vandring i skønne omgivelser på magiske Gotland

Drømmer I også om at opleve sølvskattenes ø, Gotland? 

Gotland er Sveriges største ø beliggende cirka 90 kilometer øst fra fastlandet. Faktisk er Gotland på størrelse med Fyn, men 40% af øen er dækket af skov og kan prale med over 70 naturreservater. Øen byder på dramatiske klippeformationer, en vikingeby, en middelalderby og Lummelundagrotten og meget andet.

Byen, Visby, er den eneste lidt større by på Gotland, og den gamle bydel er kendt for sine små krogede middelaldergader med lave teglstensbeklædte byhuse, de mange kirker og så naturligvis den imponerende 3,4 km lange bymur, som har sat byen på UNESCO's liste over verdensarv. 

Rejsen består af vandring i smuk natur, byvandring og et besøg på naboøen, Fårö, der byder på mere barsk og smuk natur. 

 

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse og Visby
Der er direkte flyafgang fra København lufthavn til Visby.
Efter ankomsten til Visby kører vi direkte til vores hotel og fortsætter umiddelbart derefter på en spændende byvandring i den historiske gamle by.

Visbys gamle bydel er kendt for sine små krogede middelaldergader med lave byhuse med røde tegltag, de mange kirker og så naturligvis den imponerende 3,4 kilometer lange bymur, som har sat byen på UNESCO's verdensarvsliste. Gotland bliver også kaldt for sølvskattenes ø. Intet andet sted i verden er der fundet så mange sølvskatte i jorden fra vikingetiden som på Gotland. Efter byvandringen er det tid til check ind på hotellet. Velkomstmiddag på hotellet. (Dagens gåtur ca. 4 km)

Dag 2: Vandring på øen Fårö
Fårö ligger nordøst for Gotland, adskilt af Fårösund.  Der går en lille færge og sejlturen tager blot 6 min. Øens navn har ikke noget med får at gøre. Tidligere blev navnet skrevet som Faroyna, og kan oversættes med ordene far som i farvand, og ö. Øen er forholdsvis flad, men har en speciel natur med bl.a. et område med flyvesand og flere områder med de såkaldte rauker (kalkstenssøjler).

Foruden naturen og raukerne byder Fårö på et lille museum, en kirke, hvor Ingmar Bergman er begravet samt et Ingmar Bergman Center.  Den store berømte svenske dramatiker boede på øen i ca. 40 år. Ved ankomsten til Fårö fortsætter vil til Ryssudden, som er beliggende længst mod syd på Fårö. Vi går fra den åbne stenstrand og Ryssnäs og passerer landsbyen Dämba og Ingmar Bergmans private biograf. 

Vi fortsætter vandreturen ud til kysten, hvor Bergman valgte at leve store dele af sit liv. Vi går på stenstranden ved Hammars på det sydøstlige Fårö, som blev brugt som scene i filmen “Som i et spejl ”. Dette er stranden, hvor Bergman senere byggede sit elskede hjem.

I har madpakker med på turen, som nydes et smukt sted undervejs. Et must, før vi når  til de smukke enge ved Gåsemora er et besøg i Fårö  kirke og  Kutens Bensin, som udefra mest af alt ligner en skrothandel,  men faktisk er et af Gotlands mest ”hippe” steder, med bl.a. gamle amerikaner  biler  og en lille  café. På den hyggelige Gåsemora Gård serveres en velfortjent eftermiddagskaffe. Derpå er det tid til igen at køre mod Visby, men inden vi forlader Fårø, besøges rauk felterne ved Langhammar og den mægtige rauk kyst ved Digerhuvud. Med lidt lykke og lidt held, vil det denne dag også være muligt at opleve havørne. Aftenen er til fri disposition.

 • Dagens vandringer: sammenlagt ca. 21 km

Dag 3: Øst-Gotland med vandring

Vi kører i dag til østsiden af Gotland. Efter at have nydt turen gennem det gotlandske landskab ankommer vi til fiskerlejet ”Nabben”. Her starter en fantastisk tur langs havet, forbi alle de smukke fiskerbyer. For dem, der ønsker at vandre lidt længere kan man tage en tur ud på Närsholmen, som er en 2 km2 stor halvø. Det er et fuglereservat og yngleområde for en lang  række fuglearter.
Yderst på halvøens sydlige spids ligger Närs smukke fyr. På halvøen er der forskellige sjældne planter og om foråret ret mange orkideer. Frokost serveres på Närs Golfklubb, som ligger smukt blandt enebærbuskene.

Efter frokost fortsætter du med at gå langs havet, forbi Närs fiskerihavn og den smukke sandstrand i Herte. Så glem ikke badetøjet. Eftermiddagskaffen serveres sammen med boller og kager på Hotel Strandakar. Efter kaffen går vi tilbage mod Visby igen.

BEMÆRK! Møder du nogen "Närk", som man kalder beboerne i Närs skal du ikke blive overrasket, hvis dialekten er svær at forstå, når de taler gammel gutnisk.

 • Dagens vandringer: vælg mellem 19 eller 25 kilometer

Dag 4: Nyhamn – Visby
I dag skal vi bare køre med bussen en kort tur langs kysten, hvor den smukke fiskerby, Nyhamn, er udgangspunktet for dagens vandretur. Fra Nyhamn går vi ad smukke stier, der bugter sig langs kysten. På vejen er der meget andet end smuk natur at opleve. Du får en god madpakke med, som nydes på et dejligt sted under vejs.
Vi passerer Lummelunda-hulerne, som er et besøg værd (entre ikke inklusiv).

Ved havnen i Själsö er det flere ting at se på. Själsö fiskerleje og Villa Muramaris. Vi stopper ved det dejlige Själsö bageri og nyder friskbagte boller til eftermiddagskaffen. Fra Själsö har vi ikke langt at gå, før vi er tilbage i Visby, på den sidste del af turen kan du vælge om du vil gå langs havet eller indenfor de fantastiske bymure. 

Vandring på egen hånd: På denne tur bestemmer du selv, om du vil gå med guiden eller om du hellere vil vandre alene. Hvis du blot sørger for hele tiden at have havet på din højre side, kan du ikke fare vild.

 • Dagens vandringer: sammenlagt ca. 20 kilometer

Dag 5: Vores sidste dag pa denne magiske ø
Dagen er til fri disposition, hvor du kan ga en tur i den smukke gamle by, før vi omkring middagstid kører til lufthavnen og flyver direkte hjem til Danmark.

Beskrivelse: Pris for enkeltværelse
Indlogeringsdato: 1. september 2021
Pris: 11.995,- Kr.

Beskrivelse: Pris pr. person i dobbeltværelse
Indlogeringsdato: 1. september 2021
Pris: 9.995,- Kr.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København – Visby (direkte privatfly)
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transfer fra lufthavnen til hotellet t/r 
 • 4 overnatninger på Best Western Strand Hotel i Visby inkl. morgenmad 
 • Velkomstmiddag ved ankomsten til hotellet 
 • Udflugter som beskrevet 
 • Frokost (madpakker) på dag 2, 3 og 4
 • 3 kaffestop
 • Vandringsguide på dag 2, 3 og 4
 • Byvandring i Visby med lokal guide 
 • Færge til Färø

Prisen inkluderer ikke

 • Ikke nævnte måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge 
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Mere

Husk at læse alt igennem, så der ikke kommer nogle overraskelser inden du skal afsted.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Tina Jeppesen

Telefon: 63211029

Tilmeld nyhedsmail

Gå ikke glip af spændende rejsetilbud og masser af inspiration

Tilmeld dig vores nyhedsmail og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken