VÆLG AFREJSEDATO -
DAGES OPHOLD -
RING FOR PRIS -
Ring for bestilling (+45) 56 36 25 45

Gotland på egen hånd

5 fantastiske dage på sølvskattenes ø med Direkte fly!

Afrejse den 1. september 2021

Højdepunkter

 • Direkte fly fra København
 • Oplev den historiske gamle middelalderby, Visby
 • Tag f.eks. på vandring i naturskønne omgivelser
 • Besøg evt. den specielle ø, Fårö
 • Smukke sandstrande

Oplev magiske Gotland på egen hånd

Drømmer I også om at opleve sølvskattenes ø, Gotland? 

Gotland er Sveriges største ø beliggende cirka 90 kilometer øst fra fastlandet. Faktisk er Gotland på størrelse med Fyn, men 40% af øen er dækket af skov og kan prale med over 70 naturreservater. Øen byder på dramatiske klippeformationer, en vikingeby, en middelalderby og Lummelundagrotten og meget andet.

Byen, Visby, er den eneste lidt større by på Gotland, og den gamle bydel er kendt for sine små krogede middelaldergader med lave teglstensbeklædte byhuse, de mange kirker og så naturligvis den imponerende 3,4 km lange bymur, som har sat byen på UNESCO's liste over verdensarv. 

Rejsen består af vandring i smuk natur, byvandring og et besøg på naboøen, Fårö, der byder på mere barsk og smuk natur. 

 

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse og Visby
Der er direkte flyafgang fra København lufthavn til Visby.
Efter ankomsten til Visby køres I direkte til jeres hotel i Visby og har resten af dagen til fri disponering. Tag f.eks. på byvandring i den historiske gamle by.

Visbys gamle bydel er kendt for sine små krogede middelaldergader med lave byhuse med røde tegltag, de mange kirker og så naturligvis den imponerende 3,4 kilometer lange bymur, som har sat byen på UNESCO's verdensarvsliste. Gotland bliver også kaldt for sølvskattenes ø. Intet andet sted i verden er der fundet så mange sølvskatte i jorden fra vikingetiden som på Gotland. 

 

Dag 2-4: Tre hele dage på egen hånd 
I har tre hele dage på egen hånd på Gotland. En af dagene kan f.eks. bruges på at besøge Fårö.

Fårö ligger nordøst for Gotland, adskilt af Fårösund.  Der går en lille færge og sejlturen tager blot 6 min. Øens navn har ikke noget med får at gøre. Tidligere blev navnet skrevet som Faroyna, og kan oversættes med ordene far som i farvand, og ö. Øen er forholdsvis flad, men har en speciel natur med bl.a. et område med flyvesand og flere områder med de såkaldte rauker (kalkstenssøjler).

Foruden naturen og raukerne byder Fårö på et lille museum, en kirke, hvor Ingmar Bergman er begravet samt et Ingmar Bergman Center.  Den store berømte svenske dramatiker boede på øen i ca. 40 år. Ved ankomsten til Fårö fortsætter vil til Ryssudden, som er beliggende længst mod syd på Fårö. Vi går fra den åbne stenstrand og Ryssnäs og passerer landsbyen Dämba og Ingmar Bergmans private biograf. 

Et must, når man besøger Fårö er et besøg i Fårö kirke og  Kutens Bensin, som udefra mest af alt ligner en skrothandel,  men faktisk er et af Gotlands mest ”hippe” steder, med bl.a. gamle amerikanerbiler og en lille café. På den hyggelige Gåsemora Gård serveres en velfortjent eftermiddagskaffe. Vi anbefaler også at besøge rauk felterne ved Langhammar og den mægtige rauk kyst ved Digerhuvud. Med lidt lykke og lidt held, vil det denne dag også være muligt at opleve havørne. 

 

Dag 5: Sidste dag på denne magiske ø
Dagen er til fri disposition, hvor I kan gå en tur i den smukke gamle by, før vi omkring middagstid kører til lufthavnen og flyver direkte hjem til Danmark.

Ingen priser oprettet

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København – Visby (direkte privatfly)
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transfer fra lufthavnen til hotellet t/r 
 • 4 overnatninger på Best Western Strand Hotel i Visby inkl. morgenmad 

Prisen inkluderer ikke

 • Ikke nævnte måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge 
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Mere

Husk at læse alt igennem, så der ikke kommer nogle overraskelser inden du skal afsted.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Tina Jeppesen

Telefon: 63211029

Tilmeld nyhedsmail

Gå ikke glip af spændende rejsetilbud og masser af inspiration

Tilmeld dig vores nyhedsmail og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken