VÆLG AFREJSEDATO -
DAGES OPHOLD -
RING FOR PRIS -
Ring for bestilling (+45) 56 36 25 45

Kultur og natur i højlandet

Smuk tur gennem Skotlands fascinerende højland
- Gylden whisky, uhyret i Loch Ness og mageløse Isle of Skye!

Afrejse den 1. august 2021

Højdepunkter

 • Privatfly direkte fra København - Inverness 
 • Det skotske højlands hovedstad, Inverness 
 • Enestående naturoplevelser
 • Verdensberømte Loch Ness
 • Fortryllende sceneri på Isle of Skye 
 • Den gigantiske nationalpark, The Cairngorms 
 • Skotternes varme gæstfrihed

Ligegyldigt hvor mange ferier, du har været på, venter der altid spændende ture gennem nye skønne landskaber, hvor du kan nyde naturen og den rene luft. Denne rejse går til det skotske højland, med privatfly direkte til Inverness, som også bliver kaldt for det skotske højlands hovedstad.

Fra Inverness er der kun cirka 10 km til den verdensberømte Loch Ness og mindre end 15 km til lufthavnen. Men vigtigst er det, at det er hjertet i det skotske højland! Herfra er der ikke langt til oplevelserne, som begynder det øjeblik du træder ud ad døren på hotellet og enten går, sætter dig i bussen eller går ombord på en båd.

Inverness er den perfekte base, hvis man vil fordybe sig i den skotske kultur og ikke mindst storslåede natur. Og samtidig vil der også være mulighed for at opleve det lokale liv i en lidt større skotsk by med gode butiksstrøg, Eastgate Shopping Center, kulturelle seværdigheder så som Inverness Cathedral og ikke mindst anmelderroste restauranter.

Turens højdepunkter er essensen af the ”Scottish Highlands”. Ud over Inverness ved den nordlige ende af ”the Caledonian Canal”, som skærer sig igennem højlandet, skal vi se den ene ”loch” efter den anden med Loch Ness som den absolut mest kendte. Du kan også roligt have skyhøje forventninger til det fortryllende sceneri på Isle of Skye, og så må du ikke blive overrasket over, at udsynet over vidderne virkelig er længere og klarere end du havde kunnet forestille dig i den gigantiske nationalpark, the Cairngorms. 

Vi tager dig med ud på ukendt jord – både dramatiske øde bjergstrækninger, højlandskvægets dalstrøg og de smukkeste kyststrækninger. Der er garanti for en uforglemmelig ferie fyldt med både dramatisk natur og dramatisk kulturhistorie.

Dag til dag program:

Dag 1: København - Inverness (Loch Ness og Culloden Battlefield)

Flyrejse fra København direkte til Inverness. Fra lufthavnen bliver vi kørt med bus til den historiske slagmark i Culloden, som sidder dybt i nationens folkesjæl.

Her sluttede Jakobitternes skotske oprør mod den britiske regeringsmagt i 1746, da den legendariske ’Bonnie Prince Charles’ og hans frihedskæmpere, fra det skotske højland, ikke kunne holde stand. Vi oplever det barbariske slag på nærmeste hold og i besøgscenterets 360º teatersal befinder vi os midt imellem de kæmpende. Det er en stærkt  følelsesladet og atmosfærisk oplevelse. Vi skal også på vandring på de gamle slagmarker rundt om museet, og får forklaret de begivenheder, som den skotske identitet bygger på forklares. Efter besøget på Culloden kører vi i bus den korte vej til den allernordligste del af Loch Ness, hvor der iden eftermiddagens sejlads vil være afsat tid til frokost på egen hånd.

Derpå skal vi ud at sejle på the Caledonian Canal og Loch Ness med udsigt til slotte og skøn natur, mens vi følger i Dronning Victoria's fodspor på denne to timers sejlads i ”the Great Glen”. Fra ombordstigning ved Dochgarroch begynder en betagende tur, der fører os langs Thomas Telfords berømte caledoniske kanal og selvfølgelig igennem det legendariske vand i Loch Ness. Der er panoramaudsigt til Aldourie Castle, Bona Lighthouse og det spektakulære Urquhart Castle. Fortællingerne om Loch Ness farverige historie udfoldes, herunder bl.a. om et Wellington bombeflys dramatiske styrt under 2. verdenskrig. Og ikke at forglemme nogle gode historier om det mest sky uhyre i, vel nok, hele verden. Fra Loch Ness snører vi vandreskoene og går til vores centralt beliggende hotel i Inverness.  

Efter check-in på hotellet afholder vores lokale værter et lille velkomsttræf med ”Scottish Highland” underholdning. Resten af aftenen til fri disposition. Dagens vandringer ca. 10 km.

Dag 2: Inverness

En stille og rolig morgen med morgenmad i restauranten med en af de bedste udsigter til floden, som Inverness kan byde på..

Formiddagen byder på en guidet cykeltur i Inverness, kendt for sine mange kirketårne lige fra den middelalderlige Old High Church til den imponerende St. Andrews katedral. Ad flodbredden kaldet Ness Walk kommer vi forbi Inverness Castle og fortsætter til byens High Street, hvor vi finder the Town House, altså byens og regionens rådhus.

Inverness er en af de få byer i verden, hvor man kan tage på en kort cykeltur startende fra byens centrum og så hurtigt føle, at man er lige midt på landet. Det siges at alle små stræder leder til floden Ness. Af og til kan man se sæler, og man vil helt sikkert se en del måger, fordi vi er tæt pa havet. Det bedste sted at få øje på sæler er mellem de to vejbroer i centrum af byen. Hele området omkring Inverness er også kendt for et utal af hellige helbredende kilder, hvortil der findes brønde flere steder i byen.

I løbet af turen høres højst sandsynligt tale, som man ikke fatter et kuk af. Historisk set har Inverness nemlig en solid del skotsk-gælisk-talende befolkning, hvor størstedelen tidligere havde gælisk som deres førstesprog. Der er for nyligt oprettet en gælisk grundskole til bevarelse af det lokale sprog. Der vil være tid til frokost på egen hånd enten i byen eller på flodbrinken ved hotellet. Dagens cykeltur er på ca. 10 km.

Eftermiddagen byder på smagning af gylden whisky. På en hyggelig bar med udsigt over floden Ness og Inverness Castle nydes fem forskellige whisky-stilarter, og du får en introduktion til de forskellige stilarter og historien bag whisky. På vejen hjem møder vi måske en af byens mange sækkepibespillere. Resten af dagen er til fri disposition.
Morgenmad er inkluderet på denne dag.

Dag 3: Isle of Skye

Den mest kendte ø langs den nordlige vestkyst er Isle of Skye, og som navnet indikerer, så ligger øen øde ude i Atlanterhavets bølger med bjergtinderne indhyllet i skyer.

Det skotske højland indbefatter en masse øer, langt de fleste er ubeboede, men enkelte har haft bosættelser i flere tusind år. Mange af beboerne pa Isle of Sky nedstammer fra en af de største af Skotlands mange klaner, den i Danmark så kendte Clan MacDonald, hvorfra også Kronprinsessen nedstammer. I næsten 400 år styrede Clan MacDonald det vestlige højland og Hebriderne - deres land strakte sig så vidt, at det kun var overgået af Kongens af Skotland & England. Denne magt gav Clan Mac Donald titlen som Lord of the Isles. 

I den lille landsby Strathcarron for enden af Loch Carron vil der være tid til at strække benene, inden vi passerer den nye bro og ankommer til Isle of Sky. Landskabet er præget af de fantastiske Black Cuillin bjerge og masser af vandløb og vandfald. Du vil blive tryllebundet af de gamle og magiske fortællinger om disse farvande. Vi beundrer den ikoniske Old Sligachan Bridge. Der bliver et lidt længere stop i den lille charmerende ”hovedstad” Portree. Med tid til frokost på egen hånd, så det kunne måske være en god idé at nyde en omgang traditionelle fish & chips på en af restauranterne ved havnen. Pas pa havmågerne!

Det nordligste vi kommer på Isle of Skye er udsigtspunktet Kilt Rock, der giver en storslået udsigt over vandfald og klipper. Du vil også kunne nyde en fantastisk udsigt over det 674 m høje jordskred, som kaldes the Old Man i Storr.

Inden vi forlader Isle of Skye får vi en rundvisning på det berømte whiskydestilleri, Talisker, og selvfølgelig for vi også lov til at smage deres prisvindende single malt whisky. Herpå kører vi tilbage til fastlanget, og et ”must” under turen er et fotostop ved Eilean Donan Castle, som absolut er et af de mest maleriske slotte i Skotland. Vi stopper i Invermoriston for at nyde vandfaldene og se den gamle bro designet af ingeniøren bag den caledoniske kanal Thomas Telford.

Vores tur tilbage til Inverness følger bredden af Loch Ness, så pas på "Nessie”! Resten af dagen er til fri disposition.
Morgenmad er inkluderet på denne dag.

Dag 4: Glenfinnan og the Cairngorms 

Fra Inverness kører vi efter morgenmad sydpå til de imponerende Cairngorms Mountains og den store Cairngorms National Park. 

Højdepunktet er vandreturen til toppen af det berømte Cairngorm Mountain (1245 m). Vi har afsat god tid til virkelig at nyde de spektakulære panoramaer og også de mange detaljer i landskabet. Fra toppen nydes 360º udsigt over spektakulære lyse tinder og dunkle dale. Hvis man synes det er lidt for strabadserende kan man mod betaling tage kabelbanen til og fra toppen, eller måske bare den ene vej. Ønsker man slet ikke at deltage på vandreturen, kan tiden tilbringes i byen Aviemore, hvortil bussen kører imens. Dagens vandring i Cairngorms Nationalpark er en vandretur på ca. 3 timer (ca. 7 km). Turen går ad vandrestier med ujævne overflader med en jævn stigning. Vi anbefaler, at man skal være i rimelig god form til at vandre, og vandrestøvler eller trailsko er nødvendige. 

Eftermiddagen byder på en skøn afslappende vandretur rundt om Lake Morlich ved Glenmore naturreservat tæt på Cairngorms. Her findes Skotlands eneste prisbelønnede ferskvandsstrand med det fineste sand, så det er måske også tid til en dukkert? Ellers er det blot at nyde det rige dyre- og planteliv. Blandt andet er her rensdyr, kronvildt og råvildt. Vegetationen byder på ældgamle fyrretræer, de såkaldte Caledonian Pine, og langs stierne vokser mange forskellige plander og blomster. Endelig er der også mange forskellige fuglearter. Turen rundt om Lake Morlich er på ca. 6 km og tager ca. 1½ time.

Efter hjemkomst til hotellet i Inverness er aftenen til fri disposition. 

Dag 5: Tid på egen hånd før hjemrejse 

Efter morgenmad vil der afhængig af tidspunktet for flyets afgang være tid til en (lille) ekstra tur rundt i gaderne enten i den gamle bydel, eller måske er det indkøb der trækker, hvis der lige skal et stykke traditionel skotsk tweed, en kilt, lidt strikvarer eller en god whisky med hjem i kufferten. Fra Inverness flyves direkte til Kastrup. 

Seværdigheder

Ingen priser oprettet

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København – Inverness t/r (Direkte privatfly)
 • 15 kg. bagage
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Alle transporter som beskrevet
 • 4 overnatninger i dobbeltværelse på 4* hotel
 • Morgenmad
 • Alle udflugter som beskrevet 
 • Alle entréer som beskrevet 
 • Whiskysmagning på dag 2
 • Velkomstdrink på hotellet første aften
 • Lokal guide alle dage

Prisen inkluderer ikke

 • Mad ombord på flyet (Kan tilkøbes mod et tillæg. Bemærk kun kolde anretninger)
 • Drikkevarer og ikke nævnte måltider 
 • Drikkepenge
 • Kabelbane Cairngorm Mountain (GBP 28,-)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Alt der ikke står under "Prisen inkluderer"

 

Mere

Husk at læse alt igennem, så der ikke kommer nogle overraskelser inden du skal afsted.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63214302

Sofie Nielsen

Telefon: 63214307

Tilmeld nyhedsmail

Gå ikke glip af spændende rejsetilbud og masser af inspiration

Tilmeld dig vores nyhedsmail og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken