VÆLG AFREJSEDATO -
DAGES OPHOLD -
RING FOR PRIS -
Ring for bestilling (+45) 56 36 25 45

Kultur, natur og vandring i Nordirland

Utrolig spændende aktiv ferie til smukke Nordirland med kultur, natur og vandring
- med privatfly direkte fra København til Belfast!

Afrejse den 8. september 2021

Højdepunkter

 • Privatfly direkte fra Roskilde til Belfast
 • En kombination af vandring i natur og by
 • Oplev den nu fredfyldte perle, Belfast
 • Smuk betagende natur - oplev en af verdens mest maleriske kyststrækninger, Antrim Coast
 • St. Georges Market, The Crum og Titanic Museum

Aktiv ferie, der kombinerer verdensberømte attraktioner og utrolige naturoplevelser

Belfast er beliggende mellem bølgende bakker ved mundingen af Lagan floden. Byen er den næststørste på øen Irland og hovedstaden i Nordirland – provinsen der kan fejre 100 års jubilæum for løsrivelsen fra republikken Irland den 3. maj 2021. 

Byens rigdom er bygget på linned og sengetøj og ikke mindst på skibsbygning helt tilbage fra den victorianske tid. Det ses tydeligt på de to massive kraner – ”Samson & Goliath” – der knejser højt over byen, som et vartegn for skibsværfterne, der specielt er berømte for skibet RMS Titanic. 

Efter år med borgerkrigslignende uro er byen, og hele landet, blomstret op til at være et større europæisk turistmål, og den byder besøgende, fra hele verden, velkommen med verdensberømte attraktioner, utrolige naturoplevelser, topklasse restauranter og autentisk irsk gæstfrihed. 

Nordirland og Belfast er et ”must” for uforglemmelige oplevelser.

Dagsprogram

Dag 1: København - Belfast International Airport

Vi flyver direkte med privatfly fra København til Belfast International Airport, som er beliggende blot 15 minutters kørsel centrum.

Fra lufthavnen tager vi direkte på byrundtur i denne spændende by. Så snart man kommer ind i Belfast by, er der ingen tvivl om at byen var – og stadig er – britisk territorium. Bare navne som Victoria Square, Great Victoria Street eller pubben The Crown gør, at man aldrig er i tvivl om tilhørsforholdet.

Om eftermiddagen er der en spændende vandretur.

til det berømte Belfast Castle og Cave Hill Country Park. Slottet og parken er højt beliggende med en hel fantastisk udsigt ud over byen og fjorden. Resten af dagen er, efter hotel check-in, til fri disposition. I kvarteret omkring hotellet er der rige muligheder, både for at spise et dejligt måltid mad på en god restaurant eller få et godt glas Guinness på en af de mange pubs.

Dag 2: Nordpå gennem spektakulære Sperrin-bjerge - herefter Derry/Londonderry

Efter morgenmad går turen med bus vestpå igennem de flotte Sperrinbjerge og videre til Nordirlands næststørste by, Londonderry eller blot Derry. Her venter først en byvandring, som starter på bymuren, og dermed også giver en unik mulighed for at spadsere rundt og se alle Derrys historiske seværdigheder uden biltrafik og røde lys. Byen var som udgangspunkt protestantisk, men har gennem tiden udviklet sig til at have en overvægt at katolikker. Fra bymuren ses tydeligt, hvordan kvartererne er opdelt i by en. Efter byvandringen besøger vi The Museum of Free Derry, som i detaljer skildrer borgerrettighedskampen i 1960erne og 70erne, som kulminerede en skæbnesvangre dag i 1968 med nedskydningen af 14 civile – dagen der senere er blevet kaldt for Bloody Sunday.

Frokost på egen hånd, og derefter køre vi med bussen til det gamle fort og går herfra retur mod Derry. Man kan vælge mellem en vandretur på mellem 5 og 13 kilometer, der er en skøn vandretur. Efter denne spændende vandring køres tilbage til hotellet i Belfast. Middag på egen hånd.
Morgenmad er inkluderet på denne dag.

Dag 3: Heldagstur til den verdensberømte og naturskønne Antrim-kyst

Antrim-kysten er af mange hævdet som værende en af de mest maleriske kyststrækninger i hele verden, med skønne udsigter over uberørte grønne naturområder og Nordatlanten. 

Vi ender mod nord på den berømte Causeway-kyst og besøger det ikoniske The Giant’s Causeway. Når de helt naturlige sekskantede basaltsøjler dukker op af havet forstår man, at naturområdet er klassificeret som Unesco verdensarv. 

Lige så storslået, men dobbelt så  nervepirrende bliver  det at krydse Carrick-A-Rede Rope Bridge; rebbroen der hænger over den svimlende kløft over Nordatlanten og forbinder fastlandet med den lille ø, Carrickarede. Den er bare 20 meter lang, men man befinder sig hele 30 meter over vandet. 

Der vil også denne dag under turen være indlagt tid til frokost på egen hånd. 

Om eftermiddagen er der mulighed for at udforske Antrimkysten nærmere til fods. For de  meget entusiastiske vandrere kan man nå en distance på hele 45 km, men bussen gør holdt undervejs så man i princippet kan stige af og på. De fleste vil nok vælge strækningen fra Dunseverick til Carrick a Rede Rope Bridge. Dette er en strækning på ca. 13 km.  

Efter hjemkomsten til hotellet i Belfaster resten af aftenen til fri disposition.
Morgenmad er inkluderet på denne dag.

Dag 4: St Georges Market, the Crum og Titanic Museum

Der har været fredagsmarked ved St George siden 1604, så denne fredag skal vi selvfølgelig først af alt udforske en vigtig del af Belfast levende historie. 

Vi følger the Titanic Trail, som er en gå tur på ca. 30 min. gennem byen og langs floden Lagan med fokus på den storslåede fortælling om Titanic og byens maritime liv. Undervejs passerer vi The Salmon of Knowledge, som nok er det mest ”instagrammable” sted i Belfast. 

Området Stormont er hjemsted for byens fredsmure og ikke mindst for the Crum, som Crumlin Road Jail kaldes i daglig tale – begge en påmindelse om landets nylige urolige historie. Det tidligere fængsel er siden 1996 det eneste resterende victorianske fængsel i Nordirland. 

Turen ender ved det verdenskendte Titanic Museum. Museet fortæller historien om Belfasts maritime arv og opbygningen af RMS Titanic – hvilket vil sige alt fra ski- bets historie fra starten i Belfast til bunden af Atlanterhavet; og samtidig giver det dig et indblik i byen og dens befolkning. Herpå er der mulighed for at gå dem såkaldte Maritime Walk.

Slut eventuelt dagen af med et herligt besøg på The Crown pub og hyg dig med lokalbefolkningen over en  ”pint” eller to. The Crown er den eneste pub i Storbritannien, der ejes af The National Trust.
Morgenmad er inkluderet på denne dag.

Dag 5: Hjemrejse 

Efter morgenmad og check ud af hotellet kører vi den korte tur til lufthavnen for returflyvningen tilbage til København.
Morgenmad er inkluderet på denne dag. 

Ingen priser oprettet

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København – Belfast tur/retur (direkte privatfly)
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • 15 kg. baggage
 • Alle transporter som beskrevet
 • 4 overnatninger i dobbeltværelse på firestjernet hotel
 • Morgenmad
 • Alle udflugter som beskrevet
 • Alle entréer som beskrevet 
 • Lokalguide på alle dage 

Prisen inkluderer ikke

 • Mad ombord på flyet (mod tillæg. Bemærk kun kolde anretninger)
 • Drikkevarer og ikke nævnte måltider
 • Drikkepenge
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Alt der ikke står nævnt under "Prisen inkluderer"

Mere

Husk at læse alt igennem, så der ikke kommer nogle overraskelser inden du skal afsted.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ulla Fregerslev

Telefon: 63214302

Sofie Nielsen

Telefon: 63214307

Tilmeld nyhedsmail

Gå ikke glip af spændende rejsetilbud og masser af inspiration

Tilmeld dig vores nyhedsmail og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken