VÆLG AFREJSEDATO -
DAGES OPHOLD -
RING FOR PRIS -
Ring for bestilling (+45) 56 36 25 45

Aircruise til Østersøens Perler 

Med privatfly på en unik luftbåren aktiv rundrejse
- fire fantastiske destinationer på en og samme tur!

Afrejse den 13. august 2021

Højdepunkter

 • Privat rundrejse med direkte fly mellem destinationerne
 • Vandring i naturskønne omgivelser
 • Oplev den historiske gamle middelalderby, Visby, på Gotland
 • Unikt besøg hos den finsk selvstyrende øgruppe, Åland
 • Oplev Estlands hovedstad Tallinn, og herunder den gamle bydel, hvor myten om Dannebrogs fald fra himlen opstod 
 • Solskinsøen Bornholm på elcykel 

Et helt unikt og nyt rejsekoncept

Vi er meget glade for at kunne præsentere dette helt nye og spændende koncept inden for rejser. Vi vil tillade os at kalde det en nærmest revolutionerende ferieform, hvor tiden til oplevelser er maksimeret og landevejen og færger er skiftet ud med et privatfly, som følger os på hele rejsen.

Aktiv ferie spækket med uforglemmelige oplevelser sammen med dygtige guider

Vi tager dig med til forholdsvis ukendt jord og har fundet skovstier, strandstier, spændende og charmerende byer og de smukkeste kyststrækninger, og dermed en garanti for en fantastisk aktiv ferie spækket med uforglemmelige oplevelser. Du bliver hvert sted mødt af dygtige lokale vandre- og cykelguider, der helt hjemmevant afvikler dagens program.

Vi vandrer sammenlagt ca. 44 km på rejsens tre vandre- dage, og det foregår generelt i moderat terræn. Vi cykler sammenlagt ca. 36 km på rejsens ene cykeldag, og det foregår generelt i let terræn, så alle er bare nogenlunde god form, vil kunne få fuldt udbytte af turen.

Dagsprogram

Dag 1: København - Åland
Vores rejse starter med at sætte kursen mod Åland - det finlandske ørige midt mellem Sverige og Finland.

Afrejse fra Kastrup med privatfly direkte til Mariehamn, hovedstaden på Ålandsøerne. Efter ankomst kører vi østpå til ørigets centrale dele. Der er heldigvis aldrig langt til ret meget på Åland, og den bedste udsigt over landskabet får man hos cafe Uffe på Berget. Cafeen er faktisk placeret oven på en motorvejstunnel, og herfra kan man se ”miles and miles away”. Det er muligt (2EUR) at klatre op i tårnet Höga C, herfra er udsigten aldeles spektakulær over øer, smalle næs, broer og havet. Frokosten serveres i Smakbyn, inden Bomarsund fæstningen besøges.

Efter krigen mellem Sverige og Rusland 1808-1809 blev Sverige ved fredsaftalen tvunget til at opgive Åland. Bomarsund er det største russiske militære anlæg på Åland, det blev dog aldrig helt færdigbygget inden Krim-krigen, som ledte til, at den engelske flåde angreb fæstningen i 1854. Åland har siden været et demilitariseret område. Vi vandrer den såkaldte "Bomarsundsrundan" i dette historiske miljø på kanten mellem bjerget og havet, og så fortsætter vi nærmest i ottetal rundt om Prästö.

Efter dagens vandring sætter vi kursen mod vores hyggelige pensionat i hjertet af Åland. Her er det tid til at slappe af og bare nyde det naturskønne sted, inden middag bliver serveret i spisestuen.
Frokost og aftensmad er inkluderet på denne dag.

 • Dagens vandringer: Sammenlagt ca. 11 km.

Dag 2: Åland - Tallinn

Vi flyver videre mod Tallinn og bliver omsluttet af Danmarkshistorie i et nutidigt estisk perspektiv.

Efter morgenmad bliver vi kørt til lufthavnen, hvor vores fly har ventet på os. Herfra flyves der direkte til Tallinn i Estland. Mange betegner Tallinn som en af Europas hyggeligste hovedstæder, og selv om vores ophold er kort, får vi med egne øjne set den herlige kombination af middelalderby, nutidig futuristisk arkitektur samt minder fra Sovjet-regimet.

Ved ankomsten bliver bagagen transporteret direkte til hotellet. Fra lufthavnen begiver vi os med det samme ud på sightseeing, og køreturen fra lufthavnen til centrum af byen  er på blot 5 km. Første stop er det flotte præsidentpalads, hvor vi tager en gåtur i parken, inden vi kører til det nye mindesmærke for de estiske ofre for kommunismen 1940-91.

Den UNESCObeskyttede gamle middelalderbydel er totalrenoveret og står i dag knivskarpt – som en scene fra et gammelt romantisk eventyr med brostensbelagte gader og høje spir på tårnenee. Og så er der selvfølgelig også alt det, der vedrører myten om Dannebrog, som også er knyttet til den gamle bydel. I juni 2019 var der en stor dansk fejring i Tallinn for at markere 800 året for det danske flag, som ifølge myten faldt ned fra himlen under slaget ved Lyndanisse og ændrede slagets gang.

Den historie og mange andre giver vi os i kast med på den guidede rundtur, der også indeholder russiske katedraler, og historien om et hotel med en hemmelig etage. Der vil være tid til frokost på egen hånd i den gamle bydel.

Herpå er der in-check på det dejlige hotel. Middagen serveres med udsigt over hele byen fra hotellets Roof Top restaurant. Vi bor tæt ved den gamle bydel, så når gadelygterne tændes er ganske eventyrligt at spadsere i de gamle, ujævne gader og nyde livet. Her findes også adskilleige steder, hvor man evt. kan få sig en godnat drink.
Morgenmad og aftensmad er inkluderet på denne dag.

 • Dagens gåture: Sammenlagt ca. 3 km.

Dag 3: Tallinn - Gotland

Til Gotland med vandretur fra Nyhamn til Visby. 

Dagen starter med en kort køretur til lufthavnen, og flyet sætter kursen mod Gotland. Ved ankomst skal vi bare køre en kort tur med bussen langs kysten, til den smukke fiskerby, Nyhamn, som  er udgangspunktet for dagens vandretur.

Fra Nyhamn går vi ad smukke stier, der snor sig langs kysten. På vejen er der meget andet end smuk natur at opleve. Du får en madpakke med, som kan nydes på dejligt sted undervejs. 
Vi passerer Lummelunda-hulerne, som er et besøg værd (entre). Ved havnen i Själsö er der flere ting at se på, såsom det idylliske fiskerleje og Villa Muramaris.
Vi laver et stop ved det dejlige Själsö bageri og nyder friskbagte boller til eftermiddagskaffen. Efter ”fikan” i Själsö er der ikke langt at gå, før vi kommer til Visby. Det er muligt enten at gå langs havet eller indenfor Visbys berømte bymure.

Resten af dagen er til fri disposition.
Morgenmad og frokost er inkluderet på denne dag. 

 • Dagens vandringer: Sammenlagt ca. 20 km.

Dag 4: Gotland - Bornholm 

Efter oplevelser i udlandet venter nu Bornholm – på cykel fra øst til vest igennem Almindingen og Paradisbakkerne. 

Om morgenen flyves til solskinsøen Bornholm. Ved ankomsten i Rønne lufthavn bliver bagagen kørt til hotellet. Vi stiger på de ventende el-cykler i lufthavnen og kører på tværs af øen med mange skønne stop undervejs og med indlagte vandreture og et dyb i Østersøen længst mod syd… om ikke andet så bare tåspidserne!

Uanset om er besøgt før eller det er første gang den grå granit betrædes, så vil der være nyt at opleve, og vi kommer helt tæt på eventyret på cyklerne.

Pa vej mod Ekkodalen passerer vi rundkirken i Nylars og øens højeste punkt Rytterknægten. Efter en pause med mulighed for at fremkalde et ekko eller to så forsætter vi igennem den smukke naturpark Almindingen og spejder efter de berømte bisoner (der er ikke garanti). Turen mod Paradisbakkerne går igennem det bølgende land- skab med tæt skov og sprækkedale, forbi mørke søer og over klare vandløb. Vel fremme stiger vi af cyklerne for tage på en vandretur bl.a. forbi Rokkestenen.

I løbet af cykelturen bliver der hyggeligt dækket op til den medbragte picnic bestående af lokale, økologiske og årstidsbestemte specialiteter.

Efter dagens længste vandretur forlader vi cyklerne og bliver samlet op af bus, der kører os til øens sydligste spids, Dueodde. Vi bliver sat af ved det gamle historiske fyrtårn, hvorfra vi vandrer den ”korte” tur ud igennem de mægtige sandklitter mod Østersøens bølger. Hvis nu vejret og lysten tillader det, så kan sand og sved efter dagens tur skylles af med en svømmetur, inden vi går tilbage ad træbroen til parkeringen ved Dueodde strand. Her venter bussen pa at køre os til Rønne, hvor vi indkvarteres på hotel centralt i byen.

Er der mere energi, sa er der tid til at ga en aftentur enten inden eller efter middagen på hotellet.
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet på denne dag.

 • Dagens el-cykeltur: Rønne-Paradisbakkerne ca. 36 km.
 • Dagens vandringer: Sammenlagt ca. 10 km.

Dag 5: Lidt mere af Bornholm inden hjemrejse til København

Der er tid til yderligere eventyr inden hjemrejse sidst på eftermiddagen.

Vi kan, fordi vi har sen afrejse fra øen udnytte tiden til egne udflugter, eller den gratis adgang til Diamant-Spa på hotellet kan benyttes. Eller der kan arrangeres en valgfri udflugt, for minimum 10 gæster.

Cykeltur langs Bornholms vestkyst: Vi cykler direkte fra hotellet ud på tur. Det går ad hyggelige cykelstier i skoven helt ud langs kysten i retning nordpå. Vi stopper op både på Lertippen og ved  Kultippen inden vi når havnen i Hasle. På vej nordpå kører vi ned igennem stenbruddet i Vang og hopper af cyklerne for at tage en lille gåtur i den skønne Blåskinsdal.

Der arrangeres picnic i det grønne undervejs. 

 • Cykeltur: Rønne-Hammershus ca. 30 km. (elcykler)

Sidst på eftermiddagen samles vi ved hotellet, inden vi begiver os mod lufthavnen for en smuttur med vores privatfly tilbage til København.
Morgenmad er inkluderet på denne dag. 

Mulighed for forlængelse af opholdet på Bornholm: 

Mod et mindre tillæg, afhængig af hvornår du vil rejse hjem, kan du frit vælge en anden hjemrejsedag. Udover de mange valgfri daglige afgange til København, er der sågar også  mulighed for at flyve direkte til Billund og Aalborg. Du sørger selv for transport til lufthavnen i Rønne. Vi kan naturligvis også forlænge dit hotelophold, mod tillæg.

Indkvartering

Seværdigheder

Ingen priser oprettet

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København – Mariehamn, Mariehamn - Tallinn, Tallinn - Visby, Visby - Rønne, Rønne - København (direkte privatfly)
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • 15 kg. baggage 
 • Alle transporter som beskrevet 
 • 4 overnatninger i dobbeltværelse på 3-4 stjernede hoteller 
 • Morgenmad alle dage som beskrevet
 • 3 frokoster som beskrevet 
 • Kaffestop på Gotland som beskrevet på dag 3
 • Alle udflugter som beskrevet 
 • Alle entréer som beskrevet 
 • el-cykelleje som beskrevet på dag 4
 • Lokalguide på dag 2 i Tallinn
 • Lokale vandre- og cykelguider 

Prisen inkluderer ikke

 • Mad ombord på flyet (kan tilkøbes mod et tillæg - bemærk kun kolde anretninger)
 • Ikke nævnte måltider og drikkevarer 
 • Personlige drikkepenge 
 • Alt der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

Mere

Husk at læse alt igennem, så der ikke kommer nogle overraskelser inden du skal afsted.

 

Tilmeld nyhedsmail

Gå ikke glip af spændende rejsetilbud og masser af inspiration

Tilmeld dig vores nyhedsmail og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken